Rakott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 20 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megpároljuk.

A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, sütnivaló kolbász húsát. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, tegyük bele a zúzott fokhagymát és folyamatos keverés közben süssük meg.

Közben a rizst pici olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük puhára.

Az elkészült karfiolt szűrjük le, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a felét rendezzük egy jénai tál vagy tepsi aljára. A karfiolra terítsük rá a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is helyezzük a tetejére.

A tejfölbe keverjük el a tojásokat, ízlés szerint sót. Ezt a mártást terítsük el a tál tetején, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.

Nagyjából 20-30 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára.