Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentestokány rizzsel recept

Hentestokány  rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg csemege uborka
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • só, őrölt bors ízlés szerint
    • 1 bögre rizs

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A kiolvadt zsíron a finomra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott hús, a zúzott fokhagymát és fehéredésig pirítjuk.

    Annyi vízzel önjük fel, hogy ellepje, sót, borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lassan pároljuk.

    Mikor a hús félig puha, akkor rátesszük a paradicsompürét is és tovább pároljuk. Mikor a hús megfőtt, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát is még 5 percig együtt főzzük.

    A rizst dupla mennyiségű forró, sós vízben megfőzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá