Hentestokány rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hentestokány  rizzsel

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 1 bögre rizs

Elkészítése:

A füstölt szalonnát kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A kiolvadt zsíron a finomra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott hús, a zúzott fokhagymát és fehéredésig pirítjuk.

Annyi vízzel önjük fel, hogy ellepje, sót, borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lassan pároljuk.

Mikor a hús félig puha, akkor rátesszük a paradicsompürét is és tovább pároljuk. Mikor a hús megfőtt, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát is még 5 percig együtt főzzük.

A rizst dupla mennyiségű forró, sós vízben megfőzzük.