Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos sajt rizzsel recept

Szezámmagos sajt  rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg (trappista) sajt
    • 4 kis  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
    • 4 evőkanál szezámmag

    Rizshez:

    • 2 dl rizs
    • 1 csomag mazsola
    • csipet só
    • olaj

    Elkészítése:

    A rizst kevés olajon megpírítjuk, 4 dl vizet ráöntünk, izlés szerint megsózzuk és belekeverjük a megmosottt mazsolát.

    Amikor felforrt, lefedjük és mérsékelt lángon puhára pároljuk.

    A sajtot nem túl vékonyan felszeleteljük. A sajtszeleteket lisztbe, majd sóval enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a bepanírozott sajtdarabokat újra beforgatjuk tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába.

    A kétszer bepanírozott sajtokat felforrósított olajban pirosra sütjük, közben egyszer megforgatjuk.

    A kész rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá