Szezámmagos sajt rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szezámmagos sajt  rizzsel

Hozzávalók:

  • 40 dkg (trappista) sajt
  • 4 kis tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál szezámmag

Rizshez:

  • 2 dl rizs
  • 1 csomag mazsola
  • csipet só
  • olaj

Elkészítése:

A rizst kevés olajon megpírítjuk, 4 dl vizet ráöntünk, izlés szerint megsózzuk és belekeverjük a megmosottt mazsolát.

Amikor felforrt, lefedjük és mérsékelt lángon puhára pároljuk.

A sajtot nem túl vékonyan felszeleteljük. A sajtszeleteket lisztbe, majd sóval enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a bepanírozott sajtdarabokat újra beforgatjuk tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába.

A kétszer bepanírozott sajtokat felforrósított olajban pirosra sütjük, közben egyszer megforgatjuk.

A kész rizzsel tálaljuk.