Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi betyárgombóc recept

Bakonyi betyárgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A gombóchoz:

    • 25 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • ízlés szerint só

    Továbbá:

    • 2 fej vöröshagyma
    • 25 dkg gomba
    • 4 ek olaj
    • 1,5 dl víz
    • 1 ek liszt
    • 5 dl tejföl
    • 500 g spagetti tészta
    • ízlés szerint:bors, fokhagyma, majoránna, koriander, pirospaprika, só

    Elkészítése:

    Először a gombócokat állítjuk össze. A húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást,f űszereket és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és apró golyókat formázunk a húsos masszából.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a gombócok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

    A vöröshagymàt apróra vágjuk és a gombát is felaprítjuk.

    A visszamaradt olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és 2-3 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, felengedjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük ízlés szerint.

    A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, kavargatás közben a gombára öntjük és mikor kezd forrni, beletesszük a gombócokat.

    Összeforraljuk és ha kell még, akkor utánízesítjük, majd a gombócokat készre főzzük.

    A gombócokat a kifőtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá