Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi gombóc nokedlivel recept

Bakonyi gombóc nokedlivel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A gombás szószhoz:

    • 2 ek napraforgó olaj
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 200 g gomba
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 200 ml húslé
    • 150 g tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 ek petrezselyem

    A húsgombóchoz:

    • 250 g darált sertéshús, vagy bármilyen darált hús
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával.

    Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.

    A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk.

    A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.

    A forró olajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel.

    Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.

    A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük.

    Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.

    1 tojásból nokedlit készítünk hozzá, de bármilyen tésztát főzhetünk mellé.

    Tipp:

    Nagyon finom különleges étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá