Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bányász gombóc recept

Bányász gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 50 dkg burgonya
    • 20 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál só

    Töltelék:

    • 30 dkg darált hús
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kávéskanál fűszer paprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint
    • 150 g tejföl

    Elkészítése:

    A hagymát feldaraboljuk és megdinszteljük az olajon, rátesszük a fűszer paprikát, hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, sót, őrölt kömény, őrölt borsot ízlés szerint, majd annyi vizet ötünk rá, hogy ellepje. Lefedve főzzük.

    Közben a meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leöntve áttörjük, hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd összedolgozzuk.

    Kinyújtjuk és kb 8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a megfőtt és kihűlt húsos raguval, majd gombóccá formázzuk.

    Forró, sós vízben kifőzzük.

    A megmaradt raguhoz keverjük a tejfölt, pár percig főzzük majd tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá