Bányász gombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só

Töltelék:

  • 30 dkg darált hús
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál fűszer paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint
  • 150 g tejföl

Elkészítése:

A hagymát feldaraboljuk és megdinszteljük az olajon, rátesszük a fűszer paprikát, hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, sót, őrölt kömény, őrölt borsot ízlés szerint, majd annyi vizet ötünk rá, hogy ellepje. Lefedve főzzük.

Közben a meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leöntve áttörjük, hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd összedolgozzuk.

Kinyújtjuk és kb 8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a megfőtt és kihűlt húsos raguval, majd gombóccá formázzuk.

Forró, sós vízben kifőzzük.

A megmaradt raguhoz keverjük a tejfölt, pár percig főzzük majd tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.