Hozzávalók:
A gombás szószhoz:
A húsgombóchoz:
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával.
Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk.
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
A forró olajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel.
Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.
A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük.
Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.
1 tojásból nokedlit készítünk hozzá, de bármilyen tésztát főzhetünk mellé.
Nagyon finom különleges étel.