Bakonyi gombóc nokedlivel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bakonyi gombóc nokedlivel

Hozzávalók:

A gombás szószhoz:

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g gomba
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 200 ml húslé
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem

A húsgombóchoz:

  • 250 g darált sertéshús, vagy bármilyen darált hús
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával.

Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.

A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk.

A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.

A forró olajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel.

Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.

A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük.

Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.

1 tojásból nokedlit készítünk hozzá, de bármilyen tésztát főzhetünk mellé.

Tipp:

Nagyon finom különleges étel.