Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás recept

Babgulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 50 dkg száraz tarkabab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db babérlevél
    • 1 ek paprikakrém
    • ízlés szerint köménymag
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 4 fokhagymaszár
    • egy nagyobb darab zellerlevél
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek zsír vagy étolaj

    Elkészítése:

    A főzést megelőző este a babot beáztatjuk. Másnap leszűrjük, majd 3 l vízzel felöntve, kevés sót hozzáadva megfőzzük.

    A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A petrezselyemzöldet, zellerlevelet és fokhagymaszárat megmossuk, majd egy cérnával összekötjük.

    A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

    A húst kockázzuk.

    A zsiradékot egy nagyobb edényben felhevítjük, majd a hagymákat megdinszteljük rajta. A tűzről félrehúzva rászórjuk a paprikát, elkeverjük és felöntjük egy pohár vízzel. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük és a paprikakrémet is beletesszük.

    Gyakori kevergetés mellett félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget is és fedő alatt készre főzzük.

    Ha minden puhára főtt, akkor hozzáadjuk a babot a levével együtt és az egészet összeforraljuk.

    Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

    Ízlés szerint csipetkét vagy galuskát főzhetünk bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá