Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-epres szeletek recept

Túrós-epres szeletek
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 22 dkg margarin
    • 17 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 23 dkg liszt
    • 5 ek tej
    • 2 tk sütőpor

    Máz az alsó lapra:

    • 5-10 dkg olvasztott csokoládé

    A felső lapra:

    • 2-3 ek. eperlekvár

    Továbbá:

    • felezett eper (kb 30 dkg)

    A krémhez:

    • 4 púpos teáskanál zselatin(1 dl vízben feloldva)
    • 25 dkg túró
    • 2 ek. citromlé
    • 3 dl habtejszín
    • 8 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és 180 fokon világosra sütjük. A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk,majd porcukorral meghintett tálcára tesszük,hagyjuk kihűlni.

    Közben elkészítjük a krémet.

    A zselatint a vízben feloldjuk, a tejszínt keményre verjük, majd a túrót a cukorral,citromlével habosra keverjük.
    Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint,majd apránként a tejszínhabot.
    Jó keményre verjük és betesszük a hűtőbe.

    A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval,majd kirakjuk felezett eperrel. A túrókrémet ráöntjük,egyenletesen elsimítjuk. Körbe egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré. A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük. Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk,hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.

    Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.
    Hűtőbe tesszük dermedni.

    Én este készítettem, másnap szeleteltem.
    Porcukorral a süti tetejét meghintettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá