Túrós-epres szeletek

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Túrós-epres szeletek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg margarin
  • 17 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 23 dkg liszt
  • 5 ek tej
  • 2 tk sütőpor

Máz az alsó lapra:

  • 5-10 dkg olvasztott csokoládé

A felső lapra:

  • 2-3 ek. eperlekvár

Továbbá:

  • felezett eper (kb 30 dkg)

A krémhez:

  • 4 púpos teáskanál zselatin(1 dl vízben feloldva)
  • 25 dkg túró
  • 2 ek. citromlé
  • 3 dl habtejszín
  • 8 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és 180 fokon világosra sütjük. A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk,majd porcukorral meghintett tálcára tesszük,hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

A zselatint a vízben feloldjuk, a tejszínt keményre verjük, majd a túrót a cukorral,citromlével habosra keverjük.
Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint,majd apránként a tejszínhabot.
Jó keményre verjük és betesszük a hűtőbe.

A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval,majd kirakjuk felezett eperrel. A túrókrémet ráöntjük,egyenletesen elsimítjuk. Körbe egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré. A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük. Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk,hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.

Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.
Hűtőbe tesszük dermedni.

Én este készítettem, másnap szeleteltem.
Porcukorral a süti tetejét meghintettem.