Hozzávalók:
A tésztához:
Máz az alsó lapra:
A felső lapra:
Továbbá:
A krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és 180 fokon világosra sütjük. A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk,majd porcukorral meghintett tálcára tesszük,hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A zselatint a vízben feloldjuk, a tejszínt keményre verjük, majd a túrót a cukorral,citromlével habosra keverjük.
Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint,majd apránként a tejszínhabot.
Jó keményre verjük és betesszük a hűtőbe.
A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval,majd kirakjuk felezett eperrel. A túrókrémet ráöntjük,egyenletesen elsimítjuk. Körbe egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré. A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük. Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk,hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.
Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Én este készítettem, másnap szeleteltem.
Porcukorral a süti tetejét meghintettem.