Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teljes kiörlésű morzsás-túrós süti recept

Teljes kiörlésű morzsás-túrós süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez vagy egy 25 cm-es piteformához:
    Morzsa:

    • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 12 g sütőpor
    • 35 g kakaópor vagy 1 cs csoki ízű pudingpor
    • 15 dkg puha vaj
    • 25 g negyedannyi édesítő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Túrós töltelék:

    • 50 dkg krémes tehéntúró
    • 10 dkg puha vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g negyedannyi édesítő
    • fél citrom héja és leve ízlés szerint
    • vaníliaőrlemény
    • 30 g vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    A morzsához a vajat és a lisztet elmorzsoljuk az édesítővel és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva elkezdjük összedolgozni. A lényeg, hogy ne állítsuk teljesen össze a tésztát, maradjon morzsás állagú! (Ezt a műveletet késes robotgéppel is elvégezhetjük.)

    A krémhez a vajat kihabosítjuk az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és épp csak beledolgozzuk, majd a túrót is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Végül ízesítjük a citromhéjjal, citromlével, vaníliával és a pudingporral, majd alaposan elkeverjük az egészet.

    A morzsa felét egyenletesen elterítjük a tepsiben (ha pite formával dolgozunk, akkor alakítsunk ki peremet is a tésztából és akkor a tészta 3/4-ét használjuk), majd a morzsán egyenletsen terítsük el a túrós krémet és szórjuk rá a maradék tésztát.

    Süssük 35-40 perc alatt készre, majd vegyük ki a sütőből és hideg helyen pinehtessük minimum 3-4 órán át.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá