Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez vagy egy 25 cm-es piteformához:
Morzsa:
Túrós töltelék:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A morzsához a vajat és a lisztet elmorzsoljuk az édesítővel és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva elkezdjük összedolgozni. A lényeg, hogy ne állítsuk teljesen össze a tésztát, maradjon morzsás állagú! (Ezt a műveletet késes robotgéppel is elvégezhetjük.)
A krémhez a vajat kihabosítjuk az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és épp csak beledolgozzuk, majd a túrót is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Végül ízesítjük a citromhéjjal, citromlével, vaníliával és a pudingporral, majd alaposan elkeverjük az egészet.
A morzsa felét egyenletesen elterítjük a tepsiben (ha pite formával dolgozunk, akkor alakítsunk ki peremet is a tésztából és akkor a tészta 3/4-ét használjuk), majd a morzsán egyenletsen terítsük el a túrós krémet és szórjuk rá a maradék tésztát.
Süssük 35-40 perc alatt készre, majd vegyük ki a sütőből és hideg helyen pinehtessük minimum 3-4 órán át.