Teljes kiörlésű morzsás-túrós süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez vagy egy 25 cm-es piteformához:
Morzsa:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 12 g sütőpor
  • 35 g kakaópor vagy 1 cs csoki ízű pudingpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 25 g negyedannyi édesítő
  • 1 tojás

Túrós töltelék:

  • 50 dkg krémes tehéntúró
  • 10 dkg puha vaj
  • 3 tojás
  • 30 g negyedannyi édesítő
  • fél citrom héja és leve ízlés szerint
  • vaníliaőrlemény
  • 30 g vaníliás pudingpor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A morzsához a vajat és a lisztet elmorzsoljuk az édesítővel és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva elkezdjük összedolgozni. A lényeg, hogy ne állítsuk teljesen össze a tésztát, maradjon morzsás állagú! (Ezt a műveletet késes robotgéppel is elvégezhetjük.)

A krémhez a vajat kihabosítjuk az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és épp csak beledolgozzuk, majd a túrót is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Végül ízesítjük a citromhéjjal, citromlével, vaníliával és a pudingporral, majd alaposan elkeverjük az egészet.

A morzsa felét egyenletesen elterítjük a tepsiben (ha pite formával dolgozunk, akkor alakítsunk ki peremet is a tésztából és akkor a tészta 3/4-ét használjuk), majd a morzsán egyenletsen terítsük el a túrós krémet és szórjuk rá a maradék tésztát.

Süssük 35-40 perc alatt készre, majd vegyük ki a sütőből és hideg helyen pinehtessük minimum 3-4 órán át.