Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szórt túrós süti recept

Szórt túrós süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:

    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 50 dkg rögös túró
    • csipet só
    • 10 dkg kandírozott citrushéj
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg vaj
    • darabolt gyümölcs (mi most barackot használtunk)

    Tepsihez:

    • kb 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tepsit alaposan kivajazzuk (tényleg ne sajnáljuk, különben beleragad a süti!).

    A liszteket elkeverjük a cukrokkal, sütőporral és a sóval.

    A lisztes keverék felét elterítjük a tepsiben egyenletesen, majd rászórjuk a túrót. A túrón elterítjük a barackot és rászórjuk a kandírozott citrushéjat. A tetejére rászórjuk a maradék lisztet.

    A tejet, tejszínt és a tojásokat egyneműre keverjük és ráöntjük a sütire. Villával több helyen leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék mindenhol átitassa a lisztes keveréket. 30 percig pihentetjük a sütit (mindenhol átnedvesedjen a liszt kellőképpen). A tetejére rádaraboljuk a vajat.

    180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Csak akkor szeljük fel, ha teljesen kihűlt a süti!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá