Szórt túrós süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szórt túrós süti

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 50 dkg rögös túró
  • csipet só
  • 10 dkg kandírozott citrushéj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • darabolt gyümölcs (mi most barackot használtunk)

Tepsihez:

  • kb 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tepsit alaposan kivajazzuk (tényleg ne sajnáljuk, különben beleragad a süti!).

A liszteket elkeverjük a cukrokkal, sütőporral és a sóval.

A lisztes keverék felét elterítjük a tepsiben egyenletesen, majd rászórjuk a túrót. A túrón elterítjük a barackot és rászórjuk a kandírozott citrushéjat. A tetejére rászórjuk a maradék lisztet.

A tejet, tejszínt és a tojásokat egyneműre keverjük és ráöntjük a sütire. Villával több helyen leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék mindenhol átitassa a lisztes keveréket. 30 percig pihentetjük a sütit (mindenhol átnedvesedjen a liszt kellőképpen). A tetejére rádaraboljuk a vajat.

180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük.

Csak akkor szeljük fel, ha teljesen kihűlt a süti!