Túrós-barackos pápaszem recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3,75 dl tej 2,8 %
- 1 ek kakaópor
- 2 ek kristálycukor
- 2 dkg zselatin (por)
- 10 gramm vaníliás cukor
Közepébe:
- 1 csomag babapiskóta
- 2 ek baracklekvár
- 5 db félbevágott sárgabarack (konzerv)
Piskóta forgatásához:
- tej
- rum
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 10 gramm habfixáló
- 10 gramm vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor (elhagyható)
Elkészítése:
Egy 30*12 cm méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
A tejet a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk.
A túrót villával összetörjük és apránként a tejet hozzáöntjük. A masszát elfelezzük és felébe belekeverjük a kakaóport.
A kakaós masszát beleöntjük a formába és addig hűtőbe tesszük, amíg a babapiskótát a lekvárral összeragasztjuk, (3*2 db).
A hűtőből kivett forma közepébe végig, sorba rakjuk az összeragasztott és a rumos tejbe áztatott babapiskótát. A két oldalához pedig a negyedelt barackot rakjuk.
Tetejére a fehér masszát öntjük és végül keresztben, sorba rakva babapiskótával zárjuk. A folpackkot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap a formából kiborítva felvert tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Nagyon mutatós süti és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni!