Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-barackos pápaszem recept

Túrós-barackos pápaszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 3,75 dl tej 2,8 %
    • 1 ek kakaópor
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 dkg zselatin (por)
    • 10 gramm vaníliás cukor

    Közepébe:

    • 1 csomag babapiskóta
    • 2 ek baracklekvár
    • 5 db félbevágott sárgabarack (konzerv)

    Piskóta forgatásához:

    • tej
    • rum

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 10 gramm habfixáló
    • 10 gramm vaníliás cukor
    • ízlés szerint porcukor (elhagyható)

    Elkészítése:

    Egy 30*12 cm méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk.

    A tejet a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk.

    A túrót villával összetörjük és apránként a tejet hozzáöntjük. A masszát elfelezzük és felébe belekeverjük a kakaóport.

    A kakaós masszát beleöntjük a formába és addig hűtőbe tesszük, amíg a babapiskótát a lekvárral összeragasztjuk, (3*2 db).

    A hűtőből kivett forma közepébe végig, sorba rakjuk az összeragasztott és a rumos tejbe áztatott babapiskótát. A két oldalához pedig a negyedelt barackot rakjuk.

    Tetejére a fehér masszát öntjük és végül keresztben, sorba rakva babapiskótával zárjuk. A folpackkot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

    Másnap a formából kiborítva felvert tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

    Nagyon mutatós süti és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá