Túrós-barackos pápaszem

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 3,75 dl tej 2,8 %
  • 1 ek kakaópor
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 dkg zselatin (por)
  • 10 gramm vaníliás cukor

Közepébe:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 ek baracklekvár
  • 5 db félbevágott sárgabarack (konzerv)

Piskóta forgatásához:

  • tej
  • rum

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 gramm habfixáló
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor (elhagyható)

Elkészítése:

Egy 30*12 cm méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk.

A tejet a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk.

A túrót villával összetörjük és apránként a tejet hozzáöntjük. A masszát elfelezzük és felébe belekeverjük a kakaóport.

A kakaós masszát beleöntjük a formába és addig hűtőbe tesszük, amíg a babapiskótát a lekvárral összeragasztjuk, (3*2 db).

A hűtőből kivett forma közepébe végig, sorba rakjuk az összeragasztott és a rumos tejbe áztatott babapiskótát. A két oldalához pedig a negyedelt barackot rakjuk.

Tetejére a fehér masszát öntjük és végül keresztben, sorba rakva babapiskótával zárjuk. A folpackkot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Másnap a formából kiborítva felvert tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

Nagyon mutatós süti és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni!