Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercses joghurtkocka recept

Piskótatekercses joghurtkocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótatekercs:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • késhegynyi sütőpor
    • csipet só
    • lekvár

    Piskótaalap:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál liszt
    • fél citrom reszelt héja
    • késhegynyi sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 4 doboz 125 gramm/doboz őszibarack joghurt
    • 2 dl habtejszín (30 %)
    • 4 evőkanál porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 dkg zselatinpor
    • 1 nagy sárgabarack konzerv

    Elkészítése:

    A piskótatekercs hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk. Egy 28*35 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

    A megsült piskótát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kiborítjuk és még langyosan szorosan feltekerjük, visszatekerjük lekvárral lekenjük és félretesszük.

    A piskótalap hozzávalóiból szintén piskótát készítünk. Ezt a masszát pedig egy 22*32 cm nagyságú tepsibe öntjük és megsütjük.

    Krém készítése: a habtejszínt a két féle cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a joghurtokat és az előre feldarabolt őszibarackot, végül pedig a zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a krémhez adjuk.

    Összeállítás: 22*32 cm-es tepsit folpackkal kibéleljük és az 1 cm nagyságúra felszeletelt piskótatekercsekkel kirakjuk, majd erre öntjük a krémet, végül pedig a piskótaalappal zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálcára borítjuk és kockákra szeletelve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá