Piskótatekercses joghurtkocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskótatekercs:

  • 5 egész tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só
  • lekvár

Piskótaalap:

  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 4 doboz 125 gramm/doboz őszibarack joghurt
  • 2 dl habtejszín (30 %)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatinpor
  • 1 nagy sárgabarack konzerv

Elkészítése:

A piskótatekercs hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk. Egy 28*35 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

A megsült piskótát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kiborítjuk és még langyosan szorosan feltekerjük, visszatekerjük lekvárral lekenjük és félretesszük.

A piskótalap hozzávalóiból szintén piskótát készítünk. Ezt a masszát pedig egy 22*32 cm nagyságú tepsibe öntjük és megsütjük.

Krém készítése: a habtejszínt a két féle cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a joghurtokat és az előre feldarabolt őszibarackot, végül pedig a zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a krémhez adjuk.

Összeállítás: 22*32 cm-es tepsit folpackkal kibéleljük és az 1 cm nagyságúra felszeletelt piskótatekercsekkel kirakjuk, majd erre öntjük a krémet, végül pedig a piskótaalappal zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálcára borítjuk és kockákra szeletelve kínáljuk!