Őszibarackos alagút recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál finomliszt
- csipet só
- barack lekvár
Krém:
- 1 doboz felezett őszibarack kompót
- másfél evőkanál zselatinpor
- 1 dl víz
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- 8 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a szitált lisztet.
Egy gáz tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha megsült kiborítjuk és a papírt még melegen lehúzzuk a tésztáról, majd baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, amíg hűl addig elkészítjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a két féle cukorral és a rummal kikeverjük, majd a tejszínt óvatosan hozzáadjuk, valamint a vízben feloldott zselatint.
A kihűlt tekercset felszeleteljük, kb 4-5 darabot félreteszünk. Egy normál méretű őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a szélén túllógjon.
A sütivel kirakjuk a formát, majd fele krémet beleöntjük, állítva sorba rakjuk a felezett őszibarackokat, ráöntjük a maradék krémet. Végül a megmaradt piskótával zárjuk, melyre a folpackot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a formából kiborítjuk és szeleteljük.
Tipp:
Nagyon mutatós, finom süti!