Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos alagút recept

Őszibarackos alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál finomliszt
    • csipet só
    • barack lekvár

    Krém:

    • 1 doboz felezett őszibarack kompót
    • másfél evőkanál zselatinpor
    • 1 dl víz
    • 25 dkg túró
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum
    • 8 dkg porcukor
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a szitált lisztet.

    Egy gáz tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Ha megsült kiborítjuk és a papírt még melegen lehúzzuk a tésztáról, majd baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, amíg hűl addig elkészítjük a krémet.

    A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a két féle cukorral és a rummal kikeverjük, majd a tejszínt óvatosan hozzáadjuk, valamint a vízben feloldott zselatint.

    A kihűlt tekercset felszeleteljük, kb 4-5 darabot félreteszünk. Egy normál méretű őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a szélén túllógjon.

    A sütivel kirakjuk a formát, majd fele krémet beleöntjük, állítva sorba rakjuk a felezett őszibarackokat, ráöntjük a maradék krémet. Végül a megmaradt piskótával zárjuk, melyre a folpackot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a formából kiborítjuk és szeleteljük.

    Tipp:

    Nagyon mutatós, finom süti!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá