Őszibarackos alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 egész tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • barack lekvár

Krém:

  • 1 doboz felezett őszibarack kompót
  • másfél evőkanál zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a szitált lisztet.

Egy gáz tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Ha megsült kiborítjuk és a papírt még melegen lehúzzuk a tésztáról, majd baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, amíg hűl addig elkészítjük a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a két féle cukorral és a rummal kikeverjük, majd a tejszínt óvatosan hozzáadjuk, valamint a vízben feloldott zselatint.

A kihűlt tekercset felszeleteljük, kb 4-5 darabot félreteszünk. Egy normál méretű őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a szélén túllógjon.

A sütivel kirakjuk a formát, majd fele krémet beleöntjük, állítva sorba rakjuk a felezett őszibarackokat, ráöntjük a maradék krémet. Végül a megmaradt piskótával zárjuk, melyre a folpackot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a formából kiborítjuk és szeleteljük.

Tipp:

Nagyon mutatós, finom süti!