Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt meggyes pite recept

Kelt meggyes pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az alsó tésztához: 20*30 cm-es tepsihez

    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 4 ek porcukor
    • 1 tk citromlé
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 2 üveg befőtt, magozott meggy
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • 1 kiskanál őrölt fahéj

    A felső tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 3 evőkanál darált dió
    • 1 kk citromlé

    A sütemény tetejére:

    • fél maréknyi durvára darált dió
    • 2 tk porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut.

    A lisztet egy tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.

    A tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Fél órát hagyjuk kelni, addig elkészítjük a tölteléket.

    A leszűrt meggyet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. 2 dl meggylével elkeverjük a pudingporokat, majd hozzá öntjük a meggyhez és sűrű krémmé főzzük.

    Ezután kihűtjük, majd a tepsiben várakozó tésztára kenjük és egyenletesen elsimítjuk.

    A tojás fehérjéket a cukorral,citromlével kemény habbá verjük. A lisztet a dióval összekeverjük és a tojáshabhoz keverjük óvatosan.

    A diós habot a meggyre simítjuk és a darabos, cukros dióval megszórjuk. A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben, a legalsó rácsra tesszük és sütni kezdjük. Kb negyed óra múlva a tetejét egy alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb egy óra.

    Ha megsült, a tepsiben kihűtjük és csak utána szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá