Hozzávalók:
Az alsó tésztához: 20*30 cm-es tepsihez
A töltelékhez:
A felső tésztához:
A sütemény tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
A lisztet egy tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Fél órát hagyjuk kelni, addig elkészítjük a tölteléket.
A leszűrt meggyet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. 2 dl meggylével elkeverjük a pudingporokat, majd hozzá öntjük a meggyhez és sűrű krémmé főzzük.
Ezután kihűtjük, majd a tepsiben várakozó tésztára kenjük és egyenletesen elsimítjuk.
A tojás fehérjéket a cukorral,citromlével kemény habbá verjük. A lisztet a dióval összekeverjük és a tojáshabhoz keverjük óvatosan.
A diós habot a meggyre simítjuk és a darabos, cukros dióval megszórjuk. A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben, a legalsó rácsra tesszük és sütni kezdjük. Kb negyed óra múlva a tetejét egy alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb egy óra.
Ha megsült, a tepsiben kihűtjük és csak utána szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!