Kelt meggyes pite

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Az alsó tésztához: 20*30 cm-es tepsihez

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 ek porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 2 üveg befőtt, magozott meggy
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

A felső tésztához:

  • 2 tojás fehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál darált dió
  • 1 kk citromlé

A sütemény tetejére:

  • fél maréknyi durvára darált dió
  • 2 tk porcukor