Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs szelet recept

Puncs szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj / margarin
    • 4-5 evőkanál tej

    Töltelék:

    • egy lap a tésztából
    • egy evőkanál kakaópor
    • ízlés szerint mazsola

    Szirup:

    • 40 dkg eperlekvár
    • 15 dkg cukor
    • 50 ml víz
    • 50 ml rum ( nálam egy üveg rumaroma)

    Máz:

    • 25 dkg cukor
    • 130 ml víz
    • 1 kávéskanál 20 %-os ecet
    • rózsaszín vagy pici piros ételfesték

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. Az egyiket még egyszer elfelezzük.

    A két kisebbet kinyújtjuk fél centi vastagságúra, (kb. 30 x 25 cmtepsi méret) és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A nagy tésztát is kinyújtjuk, megsütjük. (azt vastagabra hagyjuk, az kerül a töltelékbe) Kihűtjük.

    A szirup hozzávaóit felforraljuk.

    A kihűlt, vastag tésztát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport (mazsolát) majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.

    Az egyik lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal.

    Elkészítjük a mézat. Vizet, cukrot, ecetet feltesszük forrni majd kb. 10 percig főzzük, ekkor már csak gyöngyözzön. Ha ez megvolt félretesszük és keverjük. Ahogy húl úgy sűrűsödik, fehéredik.

    Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy szép rózsaszín legyen. Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni.

    Nekem ebből a mázból több kellett, másfél adagot készítettem.

    Kicsit macerás vele dolgozni, gyorsnak kell lenni, amikor eldogozzuk a tésztán. Vagy pedig nincs is vele gond, csak le voltam lassulva vagy sokáig hagytam hűlni

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá