Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli puncs szelet recept

Békebeli puncs szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
    A tesztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 25 dkg zsír
    • 20 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 2 dl tejföl

    A töltelekhez:

    • 3 dl víz
    • 20 dkg kristalycukor
    • 20 dkg darált dió
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek rumaroma

    A lapok lekenéséhez:

    • barack lekvár

    A mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 2-3 ek málnaszörp
    • 1 citrom leve
    • 1 cs puncs pudingpor
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és elfelezzük, majd az egyik bucit tovább felezzük.

    Egy 22*34 cm-es tepsi hátára sütőpapírt teszünk és az egyik kinyújtott, kisebb lapot rátesszük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.

    A kisült tésztákat a papírral együtt emeljük le és varjúk meg amíg teljesen kihűl, mert különben összetörik!

    A megmaradt nagyobb tésztát is kinyújtjuk és kisütjük. Nem baj, ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe!

    A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a daralt diót a kakaóport és a rumaromát is.

    Az egyik megsütött lapot beletesszük a tepsibe, lekenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lappal befedjük. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakát állni hagyjuk.

    Másnap a tetejét felforrósított és átszürt lekvárral lekenjük.

    Egy magas falú, fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a málnaszörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrüsödik.

    A lekvárral lekent tészta tetejére csurgatjuk a mázat, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük mert maszatos lesz!

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Cukor mennyiségét lehet csökkenteni, de a recept szerinti mennyiséget adtam meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá