Békebeli puncs szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
A tesztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl tejföl

A töltelekhez:

  • 3 dl víz
  • 20 dkg kristalycukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek rumaroma

A lapok lekenéséhez:

  • barack lekvár

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 2-3 ek málnaszörp
  • 1 citrom leve
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és elfelezzük, majd az egyik bucit tovább felezzük.

Egy 22*34 cm-es tepsi hátára sütőpapírt teszünk és az egyik kinyújtott, kisebb lapot rátesszük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.

A kisült tésztákat a papírral együtt emeljük le és varjúk meg amíg teljesen kihűl, mert különben összetörik!

A megmaradt nagyobb tésztát is kinyújtjuk és kisütjük. Nem baj, ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe!

A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a daralt diót a kakaóport és a rumaromát is.

Az egyik megsütött lapot beletesszük a tepsibe, lekenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lappal befedjük. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakát állni hagyjuk.

Másnap a tetejét felforrósított és átszürt lekvárral lekenjük.

Egy magas falú, fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a málnaszörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrüsödik.

A lekvárral lekent tészta tetejére csurgatjuk a mázat, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük mert maszatos lesz!

Jó étvágyat!

Tipp:

Cukor mennyiségét lehet csökkenteni, de a recept szerinti mennyiséget adtam meg.