Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
A tesztához:
A töltelekhez:
A lapok lekenéséhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és elfelezzük, majd az egyik bucit tovább felezzük.
Egy 22*34 cm-es tepsi hátára sütőpapírt teszünk és az egyik kinyújtott, kisebb lapot rátesszük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.
A kisült tésztákat a papírral együtt emeljük le és varjúk meg amíg teljesen kihűl, mert különben összetörik!
A megmaradt nagyobb tésztát is kinyújtjuk és kisütjük. Nem baj, ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe!
A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a daralt diót a kakaóport és a rumaromát is.
Az egyik megsütött lapot beletesszük a tepsibe, lekenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lappal befedjük. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap a tetejét felforrósított és átszürt lekvárral lekenjük.
Egy magas falú, fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a málnaszörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrüsödik.
A lekvárral lekent tészta tetejére csurgatjuk a mázat, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük mert maszatos lesz!
Jó étvágyat!
Cukor mennyiségét lehet csökkenteni, de a recept szerinti mennyiséget adtam meg.