Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis raffaello recept

Tepsis raffaello
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg vaj vagy margarin

    Tetejére:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, pudingporral és kevés tejjel, majd fokozatosan felöntjük a maradékkal és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    Amikor kihűlt a krém, akkor a vajjal/margarinnal alaposan kihabosítjuk.

    A tésztához a tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni. 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és közben kemény habbá verjük az egészet. A habba óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

    170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt megsütjük.

    Amikor megsült és kihűlt a lap, akkor egyenletesen rásimítjuk a krémet és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel. Szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá