Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hevesi krémes recept

Hevesi krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 13 ek víz

    Krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7-10 ek cukor
    • 2 cs vaníliás puding
    • 6 dl víz

    Díszítéshez:

    • 5-6 dl tejszín
    • reszelt csokoládé

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojások sárgáját a cukorral a vízzel kihabosítjuk.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd belekeverjük a tojásos masszába.

    Egy 27×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    Krém:

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.

    A pudingport elkeverjük vízzel és felfőzzük. Ahogy besűrűsödik, óvatosan összeforgatjuk a habbal, majd a tésztára simítjuk és hagyjuk kihűlni.

    A díszítéshez tejszínbabot felverjük, majd rásimítjuk a tetejére és megszórjuk reszelt csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá