Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-meggyes krémes recept

Túrós-meggyes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 kk szalalkáli
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Meggyes krém:

    • 2 üveg meggybefőtt
    • fahéj ízlés szerint
    • 2 ek cukor
    • 2 cs vanília ízű pudingpor

    Túrós krém:

    • 50 dkg túró
    • 3 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom héja
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, majd 2 részre osztjuk.

    Sütőpapíron tepsi méretére nyújtjuk, áthúzzuk a tepsire és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A másik tésztát is így készítjük el.

    Elkészítjük a meggyes krémet. A magozott meggyet a levével, a fahéjjal, a cukorral felfőzzük. A pudingporokat kevés vízben elkeverjük és a meggyes krémhez hozzáadva sűrűre főzzük.

    A meggyes krémet még melegen az alsó tésztára simítjuk.

    A meggyes krémhez a túrót, a cukrokat és a citrom héját elkeverjük. A hideg tejszínt félig felverjük, majd a túrót hozzáadva keményre verjük. A meggyes krém tetejére kenjük a túrós krémet.

    Rátesszük a másik lapot, lenyomkodjuk, majd másnapig hűtőben tároljuk.

    Másnap szeletelve és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá