Túrós-meggyes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 kk szalalkáli
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojás

Meggyes krém:

  • 2 üveg meggybefőtt
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 ek cukor
  • 2 cs vanília ízű pudingpor

Túrós krém:

  • 50 dkg túró
  • 3 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, majd 2 részre osztjuk.

Sütőpapíron tepsi méretére nyújtjuk, áthúzzuk a tepsire és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A másik tésztát is így készítjük el.

Elkészítjük a meggyes krémet. A magozott meggyet a levével, a fahéjjal, a cukorral felfőzzük. A pudingporokat kevés vízben elkeverjük és a meggyes krémhez hozzáadva sűrűre főzzük.

A meggyes krémet még melegen az alsó tésztára simítjuk.

A meggyes krémhez a túrót, a cukrokat és a citrom héját elkeverjük. A hideg tejszínt félig felverjük, majd a túrót hozzáadva keményre verjük. A meggyes krém tetejére kenjük a túrós krémet.

Rátesszük a másik lapot, lenyomkodjuk, majd másnapig hűtőben tároljuk.

Másnap szeletelve és porcukorral megszórva tálaljuk.