Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós és meggyes rétes recept

Túrós és meggyes rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg vaj
    • zsemlemorzsa

    TÚRÓS RÉTES:
    (3 rúd réteshez)

    • 1 csomag réteslap (12 db réteslap)
    • 75 dkg túró
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 ek cukor
    • 2 ek vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 2-3 ek búzadara (attól függően mennyire vizes a túró)
    • ízlés szerint fahéj

    MEGGYES RÉTES:
    (6 rúd réteshez)

    • 2 csomag réteslap (24 db réteslap)
    • 2 üveg magozott meggybefőtt
    • 2,5 csomag vaníliás puding
    • 2 ek vaníliás cukor
    • 4 ek cukor
    • 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
    • fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A vajat mikróban megolvasztjuk, kihűtjük.

    Először elkészítjük a meggytölteléket. Igazából egy süthető meggypudingot készítünk. A meggybefőtett egy lábasba öntjük, a levével együtt. Hozzáadjuk a vaníliás pudingport, csomómentesre keverjük. Rászórjuk a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, citromlevet és ízlés szerint a fahéjat.

    Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hűtjük.

    A túrós töltelékhez a túrót áttörjük egy krumplinyomóval. Hozzákeverjük a tojássárgájákat, cukrokat, csipet sót, reszelt citromhéjat, búzadarát és ízlés szerint fahéjat. Alaposan összekeverjük. Jöhet a töltés!

    Egy konyharuhát bevizezünk erre terítjük a réteslapokat. 1 réteslapot megkenünk hideg olvasztott vajjal, majd ráteszünk még egy lapot, ezt is megkenjük. Megismételjük még 2 lappal, összesen 4 db lapot használunk fel 1 rúdhoz.

    A legfelső réteslap felénk eső oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, kb 7-8 centis sávban. A zsemlemorzsára rákanalazzuk a tölteléket. (A túrót 3 fele, a meggyzselét 6 részre osztjuk)

    A széleit jobb és bal oldalon behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben és a konyharuha segítségével feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és vajjal megkenjük a tetejét. 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosra hűtjük, utána szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá