Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes csigatorta recept

Meggyes csigatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 12 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg hideg margarin
    • csipet só
    • 1 cs sütőpor
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • kb 20 dkg tejföl

    Töltelék:

    • 2 ü meggybefőtt lecsepegtetve és a leve felfogva
    • 2 ek cukor
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1 dl meggy lé

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 180 g fehércsokoládé
    • 375 ml tejszín
    • vanília aroma

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, szódabikarbónát, cukrokat sót és elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tejföllel összegyúrjuk. Becsomagolva pár órára hűtőbe tesszük.

    Közben a lecsepegtetett meggyet a cukrokkal, fahéjjal felfőzzük. A meggy lében elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a krémet.

    A tésztát kivesszük a hűtőből, majd 3 részre osztjuk.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és 4 részre vágjuk. A tésztákon egy sorban elegyengetjük a tölteléket, majd a széleit összecsípjük.

    A kész tésztákat csiga vonalban az előkészített formába fektetjük. 190 fokos sütőben kb 20 perc alatt kisütjük, majd teljesen kihűtjük.

    A krémhez a csokit felolvasztjuk, majd összekeverjük a mascaponéval. A tejszínt elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csokis mascarponét és keményre verjük az egészet.

    A kész krémmel betöltjük a meggyes “lapokat”, majd a tetejét és az oldalát is körbekenjük. Díszíthetjük csokibforgáccsal vagy csoki reszelékkel és meggyszemekkel is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá