Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes piskóta recept

Meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 22 dkg vaj vagy margarin
    • 22 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 27 dkg finomliszt
    • 1,5 csomag sütőpor
    • meggy ízlés szerint

    Elkészítése:

    A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.

    Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá, szakaszonként és közben (összesen) kb fél dl vízzel is hígítjuk.

    Végül a tojásfehérje keményre vert habját keverjük bele, óvatosan.

    Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.

    Közepes tűznél, 180 gokon sütjük kb 30-35 percig. Tűróbát végezzünk!

    Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá