Meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 22 dkg vaj vagy margarin
  • 22 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 27 dkg finomliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • meggy ízlés szerint

Elkészítése:

A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.

Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá, szakaszonként és közben (összesen) kb fél dl vízzel is hígítjuk.

Végül a tojásfehérje keményre vert habját keverjük bele, óvatosan.

Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.

Közepes tűznél, 180 gokon sütjük kb 30-35 percig. Tűróbát végezzünk!

Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.