Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes piskóta recept

Meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 22 dkg vaj vagy margarin
    • 22 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 27 dkg finomliszt
    • 1,5 csomag sütőpor
    • meggy jól lecsepegtetve (ízlés szerint)
    • 50 ml (fél dl)

    Elkészítése:

    A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.

    Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá és közben a vízzel is hígítjuk. Végül a tojásfehérjéből vert, kemény habot keverjük bele, óvatosan.

    Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.

    180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá