Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*31 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 2 ek tejföl
    • 1 cs sütőpor

    Almás töltelék:

    • 1,5 kg alma lereszelve
    • porcukor ízlés szerint
    • fahéj
    • kb 5 dkg vaj

    Vaníliás krém:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek liszt
    • 3 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

    Az almát lereszeljük. Ha nagyon leves, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd a cukorral és a fahéjjal pároljuk meg a vajon, majd hűstük ki.

    A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A vajat és a porcukrot a krémhez adjuk és jól kihabosítjuk.

    A tésztát 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön-külön tepsi hátán előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    Összeállítás:

    Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá