Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes pite recept

Almás krémes pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28*18 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy csipet só
    • 8 g vaníliás cukor
    • 100 g cukor
    • 120 g finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor

    Almaréteghez:

    • 4 alma
    • 2 evőkanál citromlé
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 tk fahéj
    • 20 g kukoricakeményítő
    • 50 g víz

    Krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 6 dkg kristálycukor
    • 1,5 dkg étkezési keményítő
    • 1,7 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 g zselatin
    • 3 ek víz
    • 25 dkg mascarpone
    • 200 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Először a lapot sütjük ki, amit majd kettévágunk. Azért ezzel kezdünk, mert a kihült egyik lapra forrón fogjuk rákenni az almás tölteléket.

    A tojásokat a sóval és 10 dkg cukorral sűrűre, habosra verjük. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.

    180 fokon 20-25 percig sütjük egy sütőpapíros tepsiben.

    Az almás réteghez az almákat meghámozzuk kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ráöntjük a citromlevet, hozzáadjuk a fahéjat és a kristálycukrot, majd elkeverjük.
    20 gr. keményítőt 50 gr. vízzel elkeverünk.

    Az almát egy serpenyőben pároljuk 8-10 percig. Ha levet eresztett, ráöntjük a vizes keményítőt és sűrűre főzzük.

    Ráöntjük még forrón az alsó lapra és elsimítjuk, majd együtt hűtjük ki.

    A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, keményítővel, vaniliával, majd hozzáöntjük a tej 1/3-át. A maradék tejet elforraljuk és hozzáöntjük a tojássárgás masszához, amit felfőzünk, sűrírünk.

    A zselatint hideg vízzel leötve pár percig duzzasztjuk, pár másodperc alatt mikróban folyósra melegítve a meleg krémhez adva elkeverjük. Langyosra hülés után kikavarjuk a mascarponéval, végül a felvert tejszínt is hozzáadjuk és beleforgatjuk.

    A kihűlt almás töltelékre kenjük a vaníliás krémet, befedjük a másik lappal és a tetejét porcukorral szórjuk.

    Tipp:

    Nagy tepsibe 8 tojásos tészta és 3 adag almatöltelék, valamint dupla krém adag fog kelleni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá