Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg cukor
    • fél rúd vanília kikapart magja
    • 4 evőkanál tejföl
    • 20 dkg margarin

    A pudinghoz :

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg margarin

    Az almás krémhez:

    • 1,5 kg alma
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre, majd 180 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.

    A pudingot a szokásos módon elkészítjük és amint kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkevert margarint és jól kihabosítjuk.

    Az almás krémhez meghámozzuk az almát, lereszeljük, végül a cukorral, fahéjjal megpároljuk.

    Összeállítjuk a süteményt: az első lapot megkenjük pudingos krémmel, amire egy másik lapot teszünk. Erre ráhalmozzuk az almás masszát egyenletesen, majd befedjük a harmadik lappal.

    Tetejére porcukrot szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá