Almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • fél rúd vanília kikapart magja
  • 4 evőkanál tejföl
  • 20 dkg margarin

A pudinghoz :

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin

Az almás krémhez:

  • 1,5 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre, majd 180 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük és amint kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkevert margarint és jól kihabosítjuk.

Az almás krémhez meghámozzuk az almát, lereszeljük, végül a cukorral, fahéjjal megpároljuk.

Összeállítjuk a süteményt: az első lapot megkenjük pudingos krémmel, amire egy másik lapot teszünk. Erre ráhalmozzuk az almás masszát egyenletesen, majd befedjük a harmadik lappal.

Tetejére porcukrot szórunk.