Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Krém:

    • 6 dl 100 %-os almalé
    • 2 reszelt alma
    • 15 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 1 kk őrölt fahéj
    • fél citrom leve

    Továbbá:

    • 2 tekercs friss leveles tészta

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

    A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt és ráhelyezünk egy másik tepsit és aranybarnára sütjük kb 25 perc alatt. Így járunk el a másik lappal is.

    2. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.

    3. A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal.

    Levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.

    A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.

    Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá