Almás krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Krém:

  • 6 dl 100 %-os almalé
  • 2 reszelt alma
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • fél citrom leve

Továbbá:

  • 2 tekercs friss leveles tészta

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt és ráhelyezünk egy másik tepsit és aranybarnára sütjük kb 25 perc alatt. Így járunk el a másik lappal is.

2. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.

3. A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal.

Levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.

A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt.

Porcukorral meghintve kínáljuk.