Almás krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 21*31 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárga
  • 2 ek tejföl
  • 1 cs sütőpor

Almás töltelék:

  • 1,5 kg alma lereszelve
  • porcukor ízlés szerint
  • fahéj
  • kb 5 dkg vaj

Vaníliás krém:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Az almát lereszeljük. Ha nagyon leves, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd a cukorral és a fahéjjal pároljuk meg a vajon, majd hűstük ki.

A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A vajat és a porcukrot a krémhez adjuk és jól kihabosítjuk.

A tésztát 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön-külön tepsi hátán előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

Összeállítás:

Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.