Hevesi krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 7 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 13 ek víz

Krémhez:

  • 7 tojásfehérje
  • 7-10 ek cukor
  • 2 cs vaníliás puding
  • 6 dl víz

Díszítéshez:

  • 5-6 dl tejszín
  • reszelt csokoládé

Elkészítése:

Tészta:

A tojások sárgáját a cukorral a vízzel kihabosítjuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd belekeverjük a tojásos masszába.

Egy 27×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Krém:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.

A pudingport elkeverjük vízzel és felfőzzük. Ahogy besűrűsödik, óvatosan összeforgatjuk a habbal, majd a tésztára simítjuk és hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez tejszínbabot felverjük, majd rásimítjuk a tetejére és megszórjuk reszelt csokival.