Tepsis raffaello

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tepsis raffaello

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj vagy margarin

Tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, pudingporral és kevés tejjel, majd fokozatosan felöntjük a maradékkal és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

Amikor kihűlt a krém, akkor a vajjal/margarinnal alaposan kihabosítjuk.

A tésztához a tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni. 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és közben kemény habbá verjük az egészet. A habba óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült és kihűlt a lap, akkor egyenletesen rásimítjuk a krémet és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel. Szeletelve tálaljuk.